În perioada 11 – 14 iulie, poeți din țări precum Spania, Israel, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Belgia, Germania sau Rusia participă la cea de-a XI-a ediție a Festivalului ”Poezia e la Bistrița”.

Pe parcursul celor 4 zile de festival, participanții vor avea ocazia să ia parte la mai multe activități ce se vor desfășura în diferite locații din municipiul Bistrița.

Astfel, vor fi organizate sesiuni de lectură, lansări de reviste, dar și concerte și o proiecție de gală a filmului „Parking” regizat de Tudor Giurgiu. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Tudor Giurgiu și scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul romanului ”Apropierea”, care stă la baza filmului.

Programul complet al festivalului poate fi consultat mai jos:

 

Înainte de lecturile și concertele de seară, organizatorii îi invită pe participanți să treacă și prin curtea Sinagogii din Bistrița, acolo unde se află rulota Poetry Van, de unde vor putea primi texte personalizate, scrise special de către poeții invitați.

Festivalul este organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Societatea de Concerte Bistriţa, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.