Finanțarea prin PNRR a proiectului de creștere a eficienței energetice a clădirii Grădiniței cu program normal Sărata, aprobat de Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea proiectului de creștere a eficienței energetice a clădirii Grădiniței cu program normal Sărata prin Programul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

 
 
Clădirea va beneficia de termoizolarea pereților exteriori și înlocuirea tâmplăriei exterioare. Vor fi introduse soluții de ventilare naturale pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă, iar pentru asigurarea calității aerului interior, va fi instalat un sistem de ventilare mecanică.
„Vom reabilita și moderniza instalația de distribuție a agentului termic și instalația de iluminat, iar corpurile de iluminat fluorescent și incandescent vor fi înlocuite cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED.
Proiectul prevede și instalarea unor sisteme descentralizate de alimentare cu energie utilizând surse regenerabile, precum instalații cu captatoare solare termice sau panouri solare fotovoltaice și pompe de căldură, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră.
Totodată, avem în vedere repararea acoperișului, inclusiv repararea sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei.
Nici de la acest obiectiv nu vor lipsi punctele de reîncărcare pentru vehicule electrice”, spune edilul bistrițean.
Pentru realizarea acestor lucrări este alocată o sumă de peste 450.000 lei.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.