Firmă bistrițeană, amendată drastic pentru exploatări și transporturi ilegale de lemn

O firmă de prelucrare a lemnului din comuna bistrițeană Rodna a fost amendată cu câteva mii de lei, după ce polițiștii au descoperit că aceasta a exploatat și transportat ilegal lemn, timp de o jumătate de an. În plus, oamenii legii au confiscat tot materialul lemnos provenit din activitățile ilegale.

 

Polițiștii împreună cu inspectorii Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud au efectuat zilele trecute un control la o societate de prelucrare a lemnului din localitatea Rodna, județul Bistrița-Năsăud, unde au descoperit că administratorii acesteia au încălcat legea de mai multe ori în ultimele șase luni.

 

 

Potrivit unui comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în intervalul februarie-iulie 2018, firma din Rodna ar fi expediat cantitatea de 30,45 mc de material lemnos fără proveniență legală, iar la data controlului deținea în depozit cantitatea de 3,06 mc de material lemnos pentru care nu a putut prezenta documente justificative de proveniență.

Totodată, s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie-mai 2018, ar fi extras în mod ilegal, din fondul forestier, cioate rezultate în urma exploatării forestiere, fapt ce contravine regulilor de exploatare silvică„, mai precizează reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a neregulilor constatate firmei din localitatea Rodna i-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei și i s-a confiscat cantitatea totală de 33,51 mc de material lemnos, în valoare de 4.100 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.