Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au aplicat 90 de sancțiuni, în ultimele 24 de ore

Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au aplicat, în ultimele 24 de ore, sancțiuni în valoare de peste 88.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, dar și pentru comerț ilicit și tulburarea liniștii publice.

 

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bistrița-Năsăud, au fost angrenaţi în activităţi specifice 219 poliţişti, 91 jandarmi și 30 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Jandarmii au verificat 473 persoane, aflate în 94 locații, din 42 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 16 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.400 de lei.

Polițiștii au acționat pentru verificarea și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto. Astfel, au verificat 771 de persoane aflate în izolare, nefiind constatate nereguli. De asemenea, 282 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 74.000 de lei. Dintre acestea, 64 au fost aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse persoanelor. Celelate 10 sancțiuni, în valoare de 3.100 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 (comerț ilicit) și Legii 61/1991 (tulburarea liniștii publice).

 

Pe lângă acțiunile specifice de verificare, control și menținerea ordinii publice, polițiștii au primit lumina sfântă și au dus-o unor spitale, centre de tip familial și cămine de bătrâni care nu au preot, în Bistrița și Beclean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.