Un bărbat din Bistrița Bârgăului este cercetat de polițiști după ce în weekend a fost prins tăind ilegal arbori din pădure de pe raza comunei. Prejudiciul se cifrează la circa 14.000 lei.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în data de 15.10.2021, un bărbat de 62 de ani, din Bistrița Bârgăului ar fi tăiat ilegal 9 arbori, cu un volum total de 33,6 metri cubi, dintr-o pădure situată pe raza comunei Bistrița Bârgăului. Prejudiciu cauzat a fost estimat la aproximativ 14.000 de lei.

La fața locului a fost descoperită și ridicată în vederea confiscării cantitatea de 20,44 metri cubi de lemn, iar cercetările continuă de către polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud