Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost lovit grav de un cal, într-o zonă greu accesibilă din comuna Romuli. Pentru a fi transportat la spital s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD.

 

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost lovită de un cal în localitatea Romuli, spre Plaiul Petrei. Potrivit informațiilor oferite Realitatea de Bistrița de primarul comunei Romuli, Ioan Monița, bărbatul ar fi fost în zona respectivă împreună cu fiul său, pentru a aduce în gospodărie fân pentru animale. La întoarcere, pe un drum în pantă și cu zăpadă, se pare că atelajul nu ar fi fost bine asigurat și ar fi prins viteză, în acel moment bărbatul fiind lovit de cal.

La locul accidentului au intervenit echipaje de prim-ajutor SMURD și SVSU Romuli, dar și un echipaj al Salvamont Bistrița Năsăud.

Potrivit datelor transmise de SIU Bistrița-Năsăud, incidentul a avut loc la aproximativ 900 m de calea de acces, astfel că în sprijinul echipajelor medicale s-a intervenit cu un autoturism de teren 4×4.

Pentru salvarea bărbatului, care prezintă politraumatisme,  a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD pentru a-l transporta la un spital de specialitate pentru îngrijiri medicale.

Elicopterul a aterizat pe un teren la intrare în localitatea Romuli. În aceste momente are loc transferul victimei de la echipajul de prim ajutor SMURD către echipajul aerian„, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

Potrivit informațiilor Realitatea de Bistrița, bărbatul ar fi suferit fracturi costale și prezintă o hemoragie internă.