O casă de pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Bistrița s-a prăbușit. Din fericire nu există victime. Administrația locală cunoștea strea precară a imobilului, însă nu a putut interveni din cauză că imobilul este revendicat.

 

Incidentul a avut loc miercuri dimineață, la fața locului intervenind Detașamentul de Pompieri Bistrița. Cu toate că inițial s-a anunțat că în imobil ar putea exista victime, când echipajele au ajuns la locul solicitării au constatat că nu sunt victime surprinse sub dărâmături.

Zidul casei s-a prăbușit în curtea interioară a imobilului, care este bun comun a 9 persoane. Locuitorii din zonă au semnalat Primăriei Bistrița că există posibilitatea ca zidul casei să se prăbușească, însă administrația locală nu a putut lua măsuri întrucât imobilul este revendicat.

 

În cele din urmă zidul a cedat și s-a prăbușit, iar curtea s-a umplut de un morman de moloz. Din fericire, niciunul dintre locatarii care împart curtea nu a fost rănit. Pericolul nu a trecut însă, întrucât și acoperișul casei ar putea să se prăbușească.

În partea de imobil care s-a prăbuşit nu locuia nimeni, însă a fost blocată uşa de acces a unei alte locuințe în care se afla un bărbat. Acesta a fost nevoit să iasă pe geam din imobil.

Pompierii, jandarmii și polițiștii locali supraveghează zona.

De asemenea, autoritățile locale au anunțat că vor face o expertiză a întregii clădiri.