FOTO: Percheziții în mai multe localități din Bistrița-Năsăud! Trei persoane reținute, riscă să ajungă după gratii, pentru comiterea mai multor infracțiuni

0
1

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și două au fost plasate direct sub control judiciar, după ce joi, zeci de polițiști din Bistrița-Năsăud au efectuat percheziții la locuințele a zece persoane din Runcu Salvei, Săsarm și Chintelnic, bănuite de comiterea mai multor infracțiuni. Cele trei persoane reținute vor fi duse în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, joi 19 martie 2020, aproape 40 de polițiști din Bistrița-Năsăud au descins la locuințele a 10 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, deținerea de alcool și tutun în afara unui antrepozit fiscal autorizat, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.

Acțiunile au avut drept scop documentarea activității infracționale a unui număr de 8 persoane, bănuite în trei dosare penale în care polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase desfășoară cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost descoperite și indisponibilizate 4 arme neletale din categoria celor supuse regimului autorizării, 2 arme letale cu destinația vânătoare  deținute legal de către o persoană autorizată, dar care ar ajuns temporar în posesia unor persoane neautorizate, 262 bucăți articole pirotehnice, 240 litri alcool etilic ambalat în pet-uri de 1 litru fiecare, 25 kg tutun vrac, 4 telefoane mobile și un lap-top.

După finalizarea perchezițiilor, 10 persoane au fost conduse la sediul poliției. Trei  dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței, cu propunere de arestare preventivă și două au fost plasate direct sub control judiciar.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, 6 bărbați cu vârste cuprinse între 21-70 de ani, din localitățile Runcu Salvei, Săsarm și Chintelnic ar fi deținut fără drept și folosit arme letale și neletale din categoria celor supuse regimului autorizării. Totodată, două dintre aceste persoane ar fi procurat, în afara unui antrepozit fiscal autorizat, alcool etilic și tutun vrac„, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, printre cele trei persoane reținute și care vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, se află și un bărbat din Runcu Salvei, care, în perioada ianuarie-martie 2020, ar fi agresat-o pe fosta concubină și ar fi amenințat-o că va intra în posesia unei arme, iar la data de 13 februarie a.c., ar fi provocat distrugeri unui autoturism în care se afla aceasta, împreună cu o alte persoane, tulburând astfel ordinea publică.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale,  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Orașului Beclean, Secției 4 Poliție Rurală Beclean, Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bistrița, Poliției Orașului Năsăud și Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.