Grădiniță nouă pentru aproximativ 200 de copilași. Lucrările sunt în toi și ar putea fi încheiate până în luna septembrie (FOTO)

După aproximativ 10 ani de promisiuni, Primăria Bistrița construiește în cele din urmă o nouă grădiniță pe strada Nicolae Bălcescu din municipiu.

Lucările sunt în plină desfășurare, iar viceprimarul Cristian Niculae, care a efectuat o vizită pe șantier, a afirmat că acestea ar putea fi încheiate până în toamna acestui an și grădinița va fi dată în folosință în 15 septembrie.

”Lucrăm la Grădinița de pe strada Nicolae Balcescu pentru că ne dorim să avem condiții cât mai bune pentru copiii noștri! Am verificat starea șantierului, am discutat cu constructorul despre cum decurg lucrările, iar dacă toate merg bine în data de 15 septembrie 2019, o vom putea da în folosință” a declarat Niculae.

Lucrările sunt executate de compania Lucicor SRL, valoarea contractului semnat între Primăria Bistrița și această companie fiind de 3,4 milioane de lei.

Potrivit proiectului, noua grădiniță va avea un regim de înălțime D+P+2E. La demisol va fi amenajată o sală multifuncțională, grupuri sanitare, vestiar, bibliotecă, spațiu pentru depozitare și întreținere și spații administrative. La parter vor fi amenajate două săli de grădiniță, grupuri sanitare, oficiu, cabinet medical, spații administrative și o sală pentru logopedie. La primul și cel de-al doilea etaj vor fi câte patru săli de grădiniță, cu un grup sanitar fiecare. Totodată, noua grădiniță va oferi 200 de locuri.

În plus, tot în acest an va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare și grădinița de pe strada Aleea Plăieșului. Reprezentanții Primăriei Bistrița alături de inspectorul școlar general Camelia Tabără vor stabili unde vor fi mutați copiii de la această grădiniță pe timpul derulării lucrărilor de reabilitare, care se vor întinde pe o perioadă de aproximativ un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.