Sute de articole de îmbrăcăminte contrafăcută, în valoare de 20.000 lei, confiscate de polițiștii bistrițeni într-o singură zi

Peste 335 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute, în valoare de 20.000 lei, au fost confiscate, joi, de polițiști în urma unor controale derulate pe raza municipiului Bistrița. 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, joi, pe raza municipiului Bistrița, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Cu această ocazie au fost efectuate controale și verificări de specialitate la operatori și agenți economici care au ca obiect principal de activitate comerțul cu produse vestimentare, având scopul de a preveni și combate ilegalitățile din domeniul proprietății intelectuale.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat în flagrant delict 5 infracțiuni de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută de legea privind mărcile și indicațiile geografice.

Totodată, oamenii legii au confiscat peste 335 de articole de îmbrăcăminte contrafăcută, respectiv încălțăminte, în valoare totală de 20.000 de lei. De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune contravențională conform  legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice avertizează că vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.