Un grav accident feroviar s-a produs duminică, în jurul prânzului, în localitatea Nepos din județul Bistrița-Năsăud. Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii despre modul în care s-a produs accidentul, însă, se pare că un autoturism a fost lovit de tren. În aceste momente, două persoane se află în stop cardiorespirator. UPDATE: Ambele victime au fost declarate decedate. 

Printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112 s-a anunțat că două persoane au rămas blocate în mașina lovită de tren, la fața locului fiind direcționate mai multe echipaje de intervenție.

Două echipaje SMURD de prim ajutor și unul de terapie intensivă mobilă, un echipaj de descarcerare grea și o autospecială de lucru cu apă și spumă intervin în zonă.

Potrivit primelor date transmise de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud se pare că persoanele aflate în autoturism au fost găsite de echipajele medicale în stop cardiorespirator.

În trenul implicat în accident se află peste 100 persoane. De asemenea, în zona în care s-a produs accidentul intervin și două autosanitare ale Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.Echipajele SAJ Bistrița-Năsăud efectuează recunoasterea în tren pentru a evalua starea pasagerilor.

Polițiștii au început și ei cercetările în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

UPDATE 13:30 

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că pe secţia de cale ferată 401, la kilometrul feroviar 33+405 metri, în zona localităţii Nepos (judeţul Bistriţa-Năsăud), la o trecere la nivel cu calea ferată, a avut loc un accident feroviar: un autoturism a fost acroşat de trenul InterRegio 1833, care se deplasează pe relaţia Iaşi – Timişoara.

În urma impactului, două persoane din autoturism au suferit leziuni grave. Circulaţia feroviară este întreruptă.

UPDATE 14:03

Accidentul s-a produs în jurul orei 12.30, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Nepos, automată, semnalizată cu semnale acustice și luminoase.

Un autoturism a fost lovit de trenul Inter Regio nr. 1833, care circula pe relația Iași-Timișoara. În urma impactului, autoturismul a fost târât pe calea ferată pe o distanță de aproximativ 150, iar șoferul și o pasageră au fost grav răniți. Din primele verificări efectuate de polițiști se pare că șoferul, un bărbat de 47 de ani, din Livezile, nu s-ar fi asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată”, arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Imagini de la accidentul feroviar din localitatea Nepos, județul Bistrița-Năsăud, soldat cu doi morți

Imagini de la accidentul feroviar din localitatea Nepos, județul Bistrița-Năsăud, soldat cu doi morțihttps://realitateadebistrita.net/grav-accident-feroviar-in-bistrita-nasaud-un-tren-in-care-se-afla-peste-100-de-persoane-a-lovit-un-autoturism-doua-persoane-din-masina-sunt-in-stop-cardiorespirator-foto/

Publicată de Realitatea De Bistrita pe Duminică, 28 iulie 2019

Alături de șofer, în mașină se mai afla și o femeie în vârstă de 46 de ani.

Se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și a împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

UPDATE 14:15

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, ambele persoane aflate în autoturism au fost declarate decedate.

”Echipajele de intervenție au găsit la locul accidentului două victime încarcerate (bărbat și femeie, ambii în vârstă de aproximativ 47 de ani). Femeia, ocupantă a locului din față dreapta a fost extrasă de urgență de către echipajul de prim ajutor SMURD de la Secția de Pompieri Năsăud. Era în stop cardiorespirator și s-a început aplicarea protocolului de resuscitare. Din păcate, după aproximativ o oră, echipajele medicale au fost nevoite să declare decesul acesteia. Bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viața, echipajele de descarcerare au îndepărtat plafonul, stâlpii și portierele pentru a-l putea extrage în vederea predării acestuia către echipajul aparținând Serviciului de Medicină Legală”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

În urma impactului extrem de violent, autoturismul a fost târât pe calea ferată circa 180 m.

Imagini de la accidentul feroviar din localitatea Nepos, județul Bistrița-Năsăud, soldat cu doi morți

Imagini de la accidentul feroviar din localitatea Nepos, județul Bistrița-Năsăud, soldat cu doi morțihttps://realitateadebistrita.net/grav-accident-feroviar-in-bistrita-nasaud-un-tren-in-care-se-afla-peste-100-de-persoane-a-lovit-un-autoturism-doua-persoane-din-masina-sunt-in-stop-cardiorespirator-foto/

Publicată de Realitatea De Bistrita pe Duminică, 28 iulie 2019

FOTO/VIDEO: ISU B-N, IPJ B-N, www.gherlainfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.