Un grav accident rutier a avut loc, în această după-masă, între localitățile Lechinţa și Chirales din judeţul Bistriţa-Năsăud.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție. 

13 persoane au suferit răni după coliziunea dintre o autocisternă şi un autocar. Două victime se afla în stare gravă.

În urma accidentului au rezultat 13 victime, din care 2 în stare gravă, iar 11 cu leziuni minore. 

La acest moment, se efectuează manevrele de resuscitare şi se acordă îngrijiri medicale la fața locului„, a transmis ISU BN.

La faţa locului se afla şi poliţiştii bistriţeni:

Coliziunea a avut loc între un autobuz condus de un bărbat de 35 de ani, din Lechința și o cisternă la volanul căreia se afla un bărbat de 47 de ani, din județul Sălaj. 

La fața locului intervin mai multe echipaje din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Bistrița și Secție 3 Poliție Rurală Lechința„.

ACTUALIZARE: 

17.30 încetarea aplicării Planului Roșu de Intervenție:

Bilanț final: echipajele de interventie au găsit la locul indicat 15 persoane dintre care un bărbat în vârstă de aproximativ 59 de ani din Bistriţa în stop cardiorespirator. Din păcate, ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, medicul care încadrează echipajul de terapie intensiva mobila SMURD fiind nevoit sa ii declare decesul la locul accidentului. 

A doua victima în stare grava a fost stabilizata, prezintă leziuni și traumatisme în urma accidentului, urmează sa fie evacuată spre UPU SMURD Bistrița. 

Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical alocat la locul solicitării, din fericire, nu s-a impus transportul acestora la spital. Li s-a pus la dispoziție alt mijloc de transport pentru a continua deplasare.

Imagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud