Iluminat public modern pe 86 de străzi din municipiul Bistrița

Pe 86 de străzi din municipiul Bistrița va fi reabilitat și modernizat sistemul de iluminat public, fondurile necesare unei astfel de investiții ridicându-se la circa 4 milioane de euro. Acestea vor fi asigurate prin intermediul unei finanțări europene, scopul implementării unui astfel de proiect fiind acela de a reducere consumul de energie.

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a vorbit, într-o conferință de presă despre proiectul care prevede modernizarea iluminatului public de pe mai multe străzi din oraș.

Este vorba despre un proiect de 18,2 milioane lei prin care se va face reabilitarea și modernizarea iluminatului public în municipiul Bistrița, pe 86 de străzi şi în două parcări (cea din spatele blocului Dallas şi Mihai Eminescu). 1.139 de corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu corpuri cu LED, vor fi montate în plus pe rețele existente alte 310 corpuri de iluminat. Vom avea extinderi de reţele de 21,28 km cu 745 de corpuri de iluminat, deci în total 2.100 de corpuri de iluminat care vor avea toate și telegestiune, adică fiecare sursă de iluminat va avea acel dispozitiv care va transmite la dispecerat situaţia locală şi va putea să fie reglată intensitatea luminii din corpul respectiv, direct din dispeceratul pe care îl avem”, a declarat primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu.

Potrivit primarului, în urma modernizării sistemului de iluminat se va face o economie de 43,28%, calculată la consumul de energie electrică pentru iluminat.

”Noi plătim anual aproximativ două milioane lei energia electrică pentru iluminatul public, ceea ce înseamnă 425.000 euro pe an, economia se duce undeva la 183.000 euro pe an” a mai completat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.