Un consilier municipal din Bistrița îi cere primarului să suporte din fonduri proprii abaterile constatate de Curtea de Conturi

Un consilier municipal din Bistrița îi solicită primarului Ovidiu Teodor Crețu să suporte din resurse proprii abaterile constatate în urma unui control al Curții de Conturi. Diana Morar spune că ”ar fi un gest de onoare să accesați un credit de nevoi personale și să decontați toată paguba constatată de Curtea de Conturi”.

Consilierul municipal Diana Morar și-a exprimat punctul de vedere în ceea ce privește un raport al Curții de Conturi în care au fost prezentate abaterile descoperite la Primăria Bistrița, despre care Realitatea de Bistrița a scris AICI.

Diana Morar spune că ”în fiecare an, Curtea de Conturi descoperă nereguli și abateri grave în contabilitatea Primăriei Bistrița. Și aici vorbim de greșeli ale angajaților cu salarii de peste 10.000 de lei pe lună, aflați în subordinea dumneavoastră. Cel mai grav este faptul că se decontează lucrări închipuite. În 2017 s-au decontat lucrări fictive la pârtia de schi pentru un șopron inexistent în valoare de 530.000 de lei, iar în 2018 s-au decontat lucrări fictive la spațiile de joacă pentru copii în valoare de 258.000 de lei. Asta au constatat specialiștii care au venit în control și acest fapt a devenit obișnuință, din păcate”.

Diana Morar mai afirmă că ”administrația PSD a continuat dezmățul și nu s-a luat nicio măsură pentru remedirea problemelor sesizate în fiecare an de Camera de Conturi, iar noi, cetățenii trăim aceeași piesă de teatru ieftin. Ieftin, dar care ne costă scump pe toți bistritenii”.

Potrivit consilierului, opoziția din Primăria Bistrița intenționează ”să oprească acest lucru cât mai repede pentru că încă 2 ani cu administrația PSD înseamnă un dezastru. Vedem cu toții cum arată lucrările derulate din bani europeni cu care v-ați lăudat în campanie și acum le reparați pe ascuns. Este incceptabil ce se întâmplă! În timp ce orașele administrate liberal din Ardeal sunt luate ca exemplu pentru modul în care gestionează bugetul și atrag fondurile europene, Bistrița rămâne Cenușăreasa Transilvaniei, un oraș luat la mișto pentru pârtia de schi ce funcționează 3 zile pe an și pentru alte anomalii pentru care se plătesc bani grei”.

În calitate de consilier local din partea PNL B-N, Diana Morar lansează o solicitare către primarul Ovidiu Teodor Crețu.

”Vă cer public să vă asumați aceste găuri negre la bugetul local și să le decontați din indemnizația dumneavoastra de primar, pe care v-ați preocupat sa o majorați din nou la începutul anului. Ar fi un gest de onoare să accesați un credit de nevoi personale și să decontați toată paguba constata de Curtea de Conturi. Pentru că vă aparține în totalitate și sunteți responsabil de tot ce se întâmplă cu banii din bugetul local. Împreună cu Partidul Social Democrat, care v-a susținut în alegeri” a încheiat Diana Morar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.