În Anul Centenarului, în Bistrița-Năsăud s-au pus bazele unei păduri simbol (FOTO)

Pădurea, simbol al eternității la români, a fost laitmotivul modului în care organizațiile Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud cu sprijinul primarului comunei Feldru, Grigore Țiolan, au ales să sărbătorească Centenarul Marii Uniri. Astfel, pe raza localității Feldru, liberalii și-au propus ca în Anul Centenarului să amenajeze o pădure simbol, în acest sens plantând puieți.

Ideea noastră a pornit din dorința de a întreprinde în ceas aniversar unic pe care cu toții îl trăim anul acesta, o acțiune care să dăinuie în timp și care să ne aducă pe toți împreuna acum și pe viitor. Astfel, împreună cu inimoșii membri ai Ocolului Silvic Feldru, sub îndrumarea directă a ing. Emilian Horga, șeful ocolului, am pus bazele unei păduri simbol, Pădurea Centenară, care, sperăm ca de la an la an să unească și mai multe forțe pentru a o spori. Chiar dacă acțiunea noastră este la început, având în această prima fază o valoare mai mult simbolică față de ceea ce se desfășoară cu adevărat ca activitate de plantare în cadrul Ocolului, am fost cu toții încântați să ne aducem mica noastră contribuție în a susține pădurea, un tărâm ce copleșește ca trăiri și simțire” a scris pe pagina persoanală de pe o rețea de socializare Diana Morar, presedintele Organizației Femeilor Liberale Bistrița-Năsăud.

Totodată, prezent la acțiune a fost și președintele PNL B-N, Ioan Turc, care a completat: ”Pădurea este un univers pe care suntem obligați să-l înțelegem și sa-l respectăm. Am trăit o zi plină alături de colegii mei liberali pe care îi felicit pentru inițiativă și pentru implicare. Le mulțumesc primarului Grigore Țiolan şi silvicultorilor comunei FELDRU pentru ospitalitate și pentru tot ceea ce ne-au învățat”.

De asemenea, printre cei care au mai participat la acțiune s-au numărat și prim-vicepreședinții PNL BN, Stelian Dolha și Samuel Coman, dar și președintele TNL B-N, Florin Moldovan.

FOTO: Diana Morar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.