În Bistrița, efectivul de polițiști locali care acționează în stradă va fi mărit

Efectivul de polițiști locali din municipiul Bistrița care acționează în stradă va fi mărit în curând, asta după ce Consiliul Local al municipiului Bistrița a adoptat o un proiect de hotărâre în acest sens. Prin proiect se prevede modificarea organigramei Poliției Locale și restructurarea unor servicii, în așa fel încât să se permită transferarea unor polițiști locali din birou, în stradă. 

Ideea de a restructura unele servicii din cadrul Poliției Locale i-a venit viceprimarului municipiului Bistrița, Cristian Niculae, care a inițiat un proiect de hotărâre, acesta fiind supus dezbaterii Consiliului Local Bistrița.

”De foarte multe ori când am cerut Poliției Locale a Municipiului Bistrița rezolvarea unei probleme din orașul nostru, m-am lovit de numărul mic de polițiști locali pe care i-am avut la dispoziție pentru a acționa în stradă, acolo unde se află problemele reale ale orașului. De trei săptămâni, Poliția Locală a Municipiului Bistrița este în coordonarea mea și am inițiat un proiect care prevede restructurarea instituției, pentru a avea mai mulți polițiști în stradă, iar activitatea acestora să fie eficientizată și adaptată mai bine nevoilor orașului nostru”, a declarat Cristian Niculae. Proiectul de hotărâre a fost adoptat în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița din data de 28 martie și, astfel, încă 15 polițiști vor ieși efectiv din birou și vor acționa în stradă.

Vom avea 59 de polițiști pe raza municipiului, care vor asigura ordinea, liniștea publică, siguranța cetățenilor și siguranța circulației dintr-un total de 85”, a completat Niculae.

Pentru a se putea realiza scoaterea polițiștilor din birouri și trimiterea lor în stradă, au fost desființate sau reduse unele compatimente: Compartimentul de pază din cadrul Primăriei Bistrița, Compartimentul de control comercial, Compartimentul contabilitate.

”Mai mult, am făcut demersuri la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, să suplimentăm numărul de polițiști locali, cu încă 9, deoarece potrivit cifrelor de la Direcția Regională de Statistică, avem 94.300 de locuitori în Bistrița, ceea ce înseamnă că avem dreptul la 94 de polițiști locali”, a mai adăugat Cristian Niculae.

Astfel, de anul viitor, Bistrița ar putea avea încă un număr de 9 polițiști locali în stradă, numărul lor urmând să ajungă la 68 de polițiști operativi în stradă, din totalulul de 94 prevăzuți pentru anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.