În Bistrița-Năsăud, aproape jumătate dintre candidații examinați pentru permisul de conducere sunt respinși

Aproape jumătate dintre candidaţii din Bistrița-Năsăud care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere sunt respinşi, conform datelor făcute publice de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud. Rapoartele oficiale arată că și promovabilitatea a scăzut în 2018 faţă de 2017.

Pe parcursul anului 2018 au fost examinaţi 10.683 candidaţi, faţă de 9.981 candidaţi în aceeaşi perioadă a anului 2017 (+702), din care au fost declarați admişi, atât la proba teoretică, cât şi la cea practică, 5.509 candidaţi, faţă de 5.870 candidaţi admişi în aceeaşi perioadă a anului 2017 (-361), în procente rata de promovabilitate fiind de 51,56% faţă de 58,81% în aceeaşi perioadă a anului 2017” arată raportul privind activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud.

Același raport al serviciului pe anul 2018 arată că în ceea ce privește activitatea de examinare a candidaţilor există câteva deficiențe datorate în special numărului insuficient de examinatori auto. În plus, și în ceea ce privește categoriile pentru care examinatorii sunt atestaţi să examineze candidații există o problemă, în sensul că doar 3 examinatori din 6 au atestate corespunzătoare pentru categoriile A, CE şi DE, astfel că se impune obţinerea şi de către ceilalţi examinatori a celorlalte categorii de permis.

Din cauza acestor deficiențe, cei care doresc să susţină examenul la proba practică trebuie să aştepte o perioadă îndelungată, de aproximativ 45 de zile pentru categoria B şi de 90 de zile pentru celelalte categorii.

În județul Bistrița-Năsăud, activitatea de examinare a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere se desfășoară numai în municipiul Bistriţa, în toate zilele lucrătoare ale săptămânii.

Pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud sunt autorizate şi funcţionează 39 de şcoli de șoferi şi 5 persoane fizice autorizate pentru pregătirea candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere la care sunt afiliaţi 168 instructori autorizaţi. Sunt autorizate şi funcţionează 9 laboratoare psihologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.