În contextul numărului mare de cazuri de gripă, județului Bistrița-Năsăud îi vor fi distribuite peste 2.000 de doze de vaccin antigripal

2.200 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în județul Bistrița-Năsăud începând de săptămâna viitoare, asta după ce directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a solicitat Ministerului Sănătății repartizarea de noi doze în contextul numărului mare de cazuri de îmbolnăvire cu virus gripal înregistrate în țară. Până în prezent, la nivel național 39 de persoane au decedat din cauza gripei.

Potrivit Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud, pentru a se asigura că dozele vor sosi în județ, prefectul Ovidiu Victor Frenț a purtat discuții cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a confirmat că cele 2.200 de doze de vaccin antigripal vor începe să ajungă în județul nostru săptămâna viitoare, urmând a fi imediat distribuite medicilor de familie, conform solicitărilor.

De asemenea, farmaciile din județ pot să își completeze stocurile de vaccin antigripal lansând comenzi către furnizorii autorizați.

Suplimentarea dozelor de vaccin antigripal a venit în contextul în care ultimele două săptămâni au fost declarate săptămâni epidemice în Europa, numărul cazurilor de gripă depășind deja la nivelul României 5.000 de cazuri, din care 39 s-au soldat cu decesul persoanelor cu virus gripal, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Cea de-a 39-a persoană care a murit din cauza gripei este o femeie de 51 de ani din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal de tip A. Aceasta avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinată antigripal.

Până în prezent, în județul Bistrița-Năsăud au fost înregistrate doar 5 cazuri de îmbolnăvire cu virus gripal și niciun deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.