În toiul verii, Ștrandul Municipal din Bistrița e închis. Constructorul revopsește pentru a patra oară bazinele

 

Cu toate că reprezentanții Primăriei Bistrița au lansat termenul de 1 iulie ca dată posibilă pentru deschiderea Ștrandului Municipal Codrișor, zicala potrivit căreia ”socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg” s-a adeverit încă o dată. Ștrandul nu a fost deschis la data de 1 iulie și asta deoarece lucrările de reparații efectuate de constructor nu au fost finalizate. Abia la finele acestei săptămâni, bistrițenii s-ar putea bălăci în bazin.

Viceprimarul Cristian Niculae spune că lucrarea este încă în garanție, iar constructorul (compania Record) care a executat lucrările în anul 2017 are obligația de a remedia defecțiunile apărute. Cea mai mare problemă este în zona bazinelor, unde vopseaua s-a scorojit și a fost necesară revopsirea acestora. Este cea de-a patra oară în care constructorul revopsește bazinele.

”Noi am cerut lucrări de calitate. Nu putem să semnăm recepția finală la 3 ani de la terminarea lucrării dacă lucrurile nu sunt în regulă. În unele zone vopseaua de pe pereții bazinului s-a scorojit. Am cerut constructorului să revopsească bazinul”, a afirmat Niculae.

Viceprimarul a mai adăugat că aceste lucrări ar fi putut fi realizate în primăvară, însă vremea nefavorabilă nu a permis acest lucru, motiv pentru care deschiderea ștrandului nu s-a putut face până când nu s-au realizat reparațiile necesare.

În aceste momente bazinele sunt vopsite, acestea au fost umplute cu apă și se fac ultimele teste. Dacă toate lucrurile vor fi în regulă există șanse ca ștrandul să fie deschis la finele acestei săptămâni.

În ceea ce privește tarifele ce vor fi percepute anul acesta, ele rămân neschimbate față de cele din anii precedenți, adică 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Între anii 2015 – 2017, Ștrandul Codrișor a fost închis pentru efectuatea unor lucrări de modernizare. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ un milion de euro. Pe lângă cele trei bazine care au fost modernizate (unul mare de dimensiuni olimpice și două mici destinate copiilor), baza de agrement a fost dotată și cu un spațiu de joacă pentru copii și un loc de picnic. După aceste investiții, ștrandul a fost redeschis în luna august a anului 2017.

În anul 2018, acesta a fost deschis la data de 6 iunie, funcționând de marți până duminică între orele 09:00 – 20:00. În fiecare zi de luni, ștrandul era închis pentru igienizare.

De precizat este că Ștrandul Codrișor este singura bază de agrement din oraș care este administrată de Primăria Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.