Aproape 700 de persoane s-au înscris în vederea participării la ediția cu numărul V a proiectului de educație montană ”Școala de mers pe munte” derulat de Asociația Tășuleasa Social. Asta în condițiile în care sunt doar 200 de locuri disponibile. 

”689 formulare înscrise la Scoala de Mers pe Munte 2019! Mulțumim tuturor celor care s-au înscris, care au participat la atelierele noastre și care urmăresc proiectul! Sunteți primii care ne motivați să organizăm această școală de la an la an și ne confirmați necesitatea lui!”, au precizat reprezentanții Asociației Tășuleasa Social.

Anul acesta, din cele circa 700 de persoane înscrise vor fi selectate 200, acestea urmând să participe, timp de patru zile, la cursuri și drumeții montane.

Școala de Mers pe Munte este un proiect destinat persoanelor adulte din România și Republica Moldova, în cadrul căruia se prezintă cunoştinţe teoretice și practice în mod structurat. Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani îi întâmpinã pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori.

Anul acesta, „Şcoala de Mers pe Munte” se va desfăşura în perioada 31 iulie – 18 august.

La edițiile trecute au participat, în total, circa o mie de persoane.