Instalarea CT-ului la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, pe final

Instalarea noului computer tomograf (CT) la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este aproape finalizată, astfel încât acesta  va putea fi folosit de pacienți în curând.

 

Pentru buna funcționare a CT-ului au fost necesare realizarea unor lucrări de reamenajare a circuitelor medicale de la parterul spitalului, lucrări cu o valoare de aproximativ 3,2 milioane lei, finanțare asigurată integral de Consiliul Județean. Totodată, la unitatea spitalicească din Bistrița va fi instalat și un RMN.

Pentru a putea instala aceste aparate de imagistică ultramoderne, parterul spitalului a fost modificat și reamenajat. Astfel, circuitele medicale au fost reorganizate astfel încât accesul în spital să se facă printr-o zonă de recepție și de internare centralizată. Pacienții se vor adresa acelei recepții, nemaifiind nevoiți să străbată diferite cabinete, pentru că până acum internările se făceau în cabinete diferite.

După modernizare toate vor fi în același loc, cu o sală de așteptare mare, cu cabinete de consultații pentru medici, astfel încât pacienților să le fie mult mai ușor privind accesul în spital„, declara recent managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany.

Acesta a mai precizat că echipamentele CT și RMN sunt integrate în spital și vor fi folosite, cel puțin la început, de pacienții internați.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.