Intervenție chirurgicală complexă, care a durat 5 ore, efectuată de medicii neurochirurgi de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Medicii neurochirurgi de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au operat un pacient care a fost refuzat de diferite clinici specializate în Neurochirugie.

 

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, este vorba despre un pacient care a suferit o fractură cervicală complexă în urma unui accident de bicicletă.

Inițial, pacientul a fost internat la un spital clinic județean din România, unitate medicală  încercând să îl transfere la mai multe clinici de specialitate din țară pentru a fi operat, însă cazul a fost refuzat. În cele din urmă, pacientul a ajuns pe mâinile medicilor neurochirurgi de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care au intervenit chirurgical, operația fiind efectuată cu succes.

La Bistrița. Da, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a făcut apel un mare spital clinic județean din România, după ce a încercat să transfere cazul la diferite clinici de Neurochirurgie, pentru a opera o fractură cervicală complexă, survenită în urma unui accident de bicicletă”, a declarat managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

Potrivit sursei citate, intervenția chirugicală a durat aproximativ 5 ore. ”Intervenția a necesitat prezența intraoperatorie a trei medici neurochirurgi: dr. Andrei Farcaș, dr. Estera Pop și dr. Florin Leaț și a doi medici anesteziști: dr. Julien Antohi și dr. Anatol Burlacu. Pacientul a fost transferat luni la Bistrița cu ambulanța fiind în stare foarte gravă, marți a avut loc cu succes intervenția chirurgicală, iar miercuri a fost transferat înapoi la spitalul de proveniență”, a mai adăugat Lazany.

În prezent pacientul este în stare bună.

În imagini se poate vedea coloana vertebrală a pacientului, înainte și după operație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.