Sorin Roşu Mareş, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, îşi va pierde calitate de membru ALDE prin radiere, ca urmare a susţinerii unei alte doctrine, potrivit Statutului, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, președintele interimar al organizației județene, Ioan Monița.

 

Liderul ALDE Bistrița-Năsăud a afirmat că, deși partidul său nu trece prin cele mai bune momente, acum are loc o igienizare a formațiunii politice.

Este foarte adevărat că partidul nostru nu trece prin cele mai bune momente ale lui, dar sunt convins că tot răul e spre bine, cu această ocazie are loc şi o igienizare a partidului, în care cei mai slabi de înger cedează. Unii foşti colegi nu au înţeles că, dacă partidul le-a oferit totul, în momentul în care partidul decide ceva, noi o luăm pe altă cale. Un partid funcţionează după reguli, după Statul, nu este ca un SRL sau un PFA. În partid există democraţie, voci pro şi contra, dar minoritatea se supune majorităţii, ceea ce unii colegi nu au înţeles. Este destul de trist că unii au ales pentru 2-3 luni de funcţii să iasă definitiv din viaţa politică. Nici judeţul Bistriţa-Năsăud nu a fost ferit de acest aspect. Fostul nostru coleg Sorin Roşu Mareş a ales să accepte această momeală a doamnei Dăncilă. Este decizia dânsului, am discutat înainte şi l-am rugat frumos să nu pună partidul într-o situaţie delicată, putea să-şi dea demisia din partid„, a declarat Ioan Moniţa.

Acesta s-a arătat convins că partidul va merge înainte, asta în condițiile în care primarii și viceprimarii ALDE Bistrița-Năsăud nu părăsesc formațiunea politică, precum nici senatorul de Bistrița-Năsăud, Ioan Simionca, despre care Momița spiune că este „un om de partid”.

În acest context, liderul ALDE Bistrița-Năsăud a susținut faptul că, la nivelul județului, relația cu PSD și implicit cu președintele Consiliului Județean Radu Moldovan este una bună. În acest context, Monița spune că Radu Moldovan „este atipic pentru PSD”.

Dânsul a înţeles modul cum se face administraţie într-un judeţ. (…) Eu nu cred că vreun coleg primar de la PNL sau UDMR se poate plânge de o relaţie proastă cu preşedintele Radu Moldovan sau că nu a fost pozitiv în relaţiile administrative cu toate unităţile administrativ-teritoriale„, a afirmat Ioan Moniţa.