Biserica Evanghelică va avea mobilier nou, însă vor fi păstrate și elemente restaurate din cel vechi, de secol XIX, a anunțat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

 
 
„Împreună cu reprezentanți ai Parohiei Evanghelice, specialiștii cărora li s-a atribuit proiectul de restaurare a Bisericii Evanghelice și experți din cadrul Primăriei Bistrița, am avut o ședință de lucru pe tema stadiului lucrărilor la cel mai reprezentativ monument al Bistriței.
A fost stabilit modul de amenajare a navei centrale a bisericii, astfel încât spațiul să fie unul confortabil pentru publicul care va participa la slujbele și la evenimentele culturale care vor fi găzduite de interiorul impozant al lăcașului de cult. În acest sens, Parohia Evanghelică va pune la dispoziție bănci noi, însă vom păstra și câteva elemente restaurate din mobilierul vechi, datat la sfârșitul secolului al XIX-lea.
După finalizarea lucrărilor, ne vom bucura de sunetul celei mai mari orgi seculare Prause din cele 26 din Transilvania, singura de acest fel care, prin restaurare, a fost adusă la forma originală.
Dorim ca prin toate aceste elemente să atragem atât muzicieni, cât și public care să se bucure de tot ceea ce are de oferit Biserica Evanghelică, un tezaur emblematic pentru arhitectura orașului nostru”, a transmis Ioan Turc. 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud