Ioan Turc: Solicităm finanțare prin PNRR pentru rețele de apă și canalizare pe mai multe străzi din Bistrița!

Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Primăriei municipiului a avizat favorabil studiul de fezabilitate privind extinderea rețelelor de distribuție a apei și de canalizare menajeră pe raza orașului. Săptămâna viitoare, într-o ședință extraordinară, documentul urmează a fi supus aprobării Consiliului Local, etapă premergătoare obținerii unei finanțări prin PNRR pentru acest obiectiv de investiții.

 

 
„Sunt prevăzute pentru extinderea rețelei de distribuție a apei următoarele străzi: Galaxiei, Astrelor, Constantin Brăiloiu, Viorelelor (Bistrița), Secundară 3, Agricultorilor, Secundară 11, Secundară 12, Știubei și drum acces din Secundară 10 (Sărata), Aviației, Asfințitului, Agronomului (Unirea), Izvorul Sărat, Lungă, Orion, Orizontului (Viișoara).
De asemenea, extinderea rețelei de canalizare se va realiza pe străzile: Ioan Căianu, Constantin Brăiloiu, Viorelelor, Filip Cristian Petru, Matei Corvin, Nouă, Valentin Raus, Bradului (Bistrița), DJ 172 B (intrare Slătinița), drumul de acces din Secundară 10 (Sărata), Aviației, Asfințitului, Pasajului (Unirea), Valea Stânelor (Sigmir)”, transmite Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița.
 
Municipalitatea va asigura și construirea unor stații noi de pompare pentru transportul apelor uzate, cu instalarea unor conducte de refulare și alimentarea cu energie electrică.
 
Valoarea estimată a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii edilitare, de tip apă și apă uzată, în zonele urbane funcționale” este de 13.655.950,787 lei cu TVA.
Accesul la rețele de apă potabilă și canalizare menajeră e esențial pentru locuitorii orașului și ai cartierelor aparținătoare, iar Primăria Bistrița și-a propus să acopere, din acest punct de vedere, o arie cât mai mare a zonelor rezidențiale.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.