Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuţ Simionca, spune că anul 2018 a fost, pentru el, ca parlamentar al județului, un an bogat în activități și realizări. El susține că este unul dintre aleșii care nu s-au culcat pe o ureche după alegeri și a dus la bun sfârșit două proiecte legislative care între timp au devenit legi, una dintre acestea purtând numele unui cartier al municipiului Bistrița – Legea Viișoara. Această lege a fost promovată de Simionca după tragicul accident care a avut loc în vara anului 2017, când patru tineri bistrițeni și-au pierdut viața într-un accident feroviar la trecerea de cale ferată din cartierul Viișoara.
Ionuți Simionca spune că activitatea lui parlamentară s-a împărțit tot timpul între București și Bistrița.
„Nu am stat degeaba, nu am dormit în Parlamentul României, nu am lipsit de la lucrările în plen, dar în acelaşi timp nu am lipsit din viaţa bistriţenilor. Am încercat tot timpul să mă împart între Bucureşti, la Parlament să reprezint cu cinste bistriţenii, şi să vin în cele 2-3 zile la Bistriţa, să stau de vorbă cu bistriţenii, cu primarii din judeţul nostru, cu oamenii de afaceri, cu toţi cei care erau interesați să își exprime un punct de vedere sau o problemă. În activitatea mea parlamentară din 2018 şi nu numai am arătat că nu m-am culcat pe o ureche care nu s-au culcat pe o ureche, să aștept o altă campanie în care să vin să promit lucruri pe care nu le pot face, ala cum fac de obicei ceilalți politicieni„, a declarat deputatul Simionca, în cadrul unei conferinţe de presă.
Parlamentarul bistriţean a menţionat că a reuşit să ducă la bun sfârşit două proiecte legislative, la care a fost unic inițiator, care au fost promulgate ca legi. Este vorba despre „Legea Colectiv” și „Legea Viişoara”, privind amplasarea de bariere la trecerile la nivel cu calea ferată.
„Au fost două legi bune, care aduc un plus de siguranţă bistriţenilor şi românilor”, a subliniat Simionca.
Deputatul bistrițean a mai precizat că PMP a reușit să treacă în Parlament o lșege foarte importantă.
„Partidul Mişcarea Populară a reuşit să mai treacă o lege, legea privind construcţia Autostrăzii Unirii, Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, un proiect legislativ unic în ţara noastră şi atât de necesar. Mă bucur că am fost unul dintre coiniţiatorii acestei legi şi că noi, cei din PMP, am reuşit să trecem o lege de o aşa importanţă. Toate sunt foarte importante, dar infrastructura rutier[ ar trebui să fie printre prioritățile țării noastre. Eu personal am făcut un proiect legislativ pe care l-am numit Autostrada Nordului. Au fost multe discuţii pe acest proiect, dar nimeni nu l-a elaborat. M-am gândit că având succes cu Autostrada Unirii, ar fi foarte util și binevenit un proiect prin intermediul căruia să fie realizată o autostradă de la Satu Mare, să treacă prin Bistrița și să ajungă la Suceava. Sper că şi acest proiect legislativ va avea acelaşi succes ca si Autostrata Unirii„, a spus Ionuț Simionca.
Deputatul PMP a ţinut să precizeze că aceste proiecte nu sunt singulare, astfel că, în total, la Camera Deputaților a înregistrat până acum 120 de inițiative legislative, dintre care 66 sunt înregistrate numai în 2018, iar dintre acestea 12 îi aparțin.
„În același timp, am adresat 97 de întrebări și interpelări miniștrilor și diferitelor instituții publice, pe diferite subiecte, din care 73 în 2018. De asemenea, am avut 142 de intervenții pe diverse proiecte de lege, din care 66 anul trecut. Totodată am avut 28 de declarații politice pe teme de actualitate, din care 21 în 2018. Din septembrie 2018, am devenit membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții. Am participat și la activități parlamentare în străinătate”, a punctat Ionuţ Simionca.
Pe plan local, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud spune că a avut numeroase întâlniri cu primarii din județ, în încercarea sa de a le cunoaște problemele și nevoile a participat la diferite activități publice, s-a întâlnit cu oamenii, dar și cu celelalte partide din opoziție.
„Nu este un secret că sunt nemulțumit de felul cum este gospodărit municipiul Bistrița, dar luptele mele nu sunt cu administrația localaă, ci pentru bistrițeni și mi-aș dori ca lucrurile să stea mult mai bine pentru oameni. Cele cinci ambulanțe noi pe care Bistrița le-a primit sunt un exemplu clar că m-am zbătut și că am încercat să face ceva pentru județul nostru. Timp de un an și jumătate, am bătut pe la ușile miniștrilor sănătății, am făcut interpelări, am susținut declarații politice pe acest subiect și, când în sfârșit au ajuns la noi, sunt certat că nu am niciun merit. Ce este cel mai important aici, este faptul că bistrițenii au acum asigurate condiții mai bune și un dram de siguranță în viața lor. Restul e poezie, dar nu ca a lui Eminescu„, a aspus Ionuţ Simionca.
Ionuț Simionca, care în 2018 a fost ales vicepreședinte al PMP pentru mediul de afaceri, a ţinut să mai sublinieze faptul că, împreună cu colegii de partid, a început mai multe proiecte și a desfășurat mai multe campanii care au vizat, printre altele, eliminarea pensiilor speciale, alegerea primarilor în două tururi,dar și reducerea numărului de parlamentari la 300.
„Pentru alegerea primarilor în două tururi PMP a reușit să strângă deja un milion de semnături. Suntem în plină campanie pentru acel proiect legislativ care anulează pensiile speciale pentru toate categoriile de cetățeni, exceptând veteranii de război și văduvele veteranilor de război, care sunt singurii, din punctul nostru de vedere care ar merita o astfel de pensie, pentru că acei oameni și-au dat viața pentru țara noastră„, a spus deputatul bistrițean.
„Cum spuneam, nu am stat degeaba, vreau ca bistrițenii să fie mulțumiți de activitatea mea și, bineînțeles, pentru asta mă străduiesc permanent. Vreau ca în 2019 să obțin și mai multe rezultate bune. De fapt, vreau să obțin cât mai multe lucruri bune pentru bistrițeni și asta nu se poate fără muncă, multă muncă„, a conchis Ionuţ Simionca.