Deputatul bistrițean Ionuț Simionca sesizează faptul că pagina oficială de internet a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu poate fi accesată. În opinia deputatului, acest lucru reprezintă o piedică în formularea de amendamente legate de dezvoltarea locală.

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, s-a arătat nemulțumit de faptul că site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu poate fi accesat.

În timp ce încercam, sub presiunea timpului, să formulez amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2019, am constatat că site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu poate fi accesat. Cele mai multe solicitări legate de buget, pe care le-am strâns de la primarii judeţului Bistriţa-Năsăud şi de la cetăţenii acestui judeţ, se referă la investiţii publice finanţate prin programe gestionate de MDRAP. Căderea site-ului acestei instituţii devine astfel o piedică majoră în formularea de amendamente legate de dezvoltarea locală” este de părere deputatul bistrițean.

Ionuț Simionca mai consideră că ”prin programul sfidător de dezbatere şi adoptare a proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019 şi prin piedicile create împotriva includerii la finanţare a proiectelor de dezvoltare locală, actuala Putere PSD-ALDE-UDMR continuă bătaia de joc la adresa Parlamentului şi a românilor plătitori de taxe şi impozite. În acelaşi timp, maniera în care obstrucţionează dezbaterile pe Legea Bugetului de stat pe 2019 arată că actuala putere PSD-ALDE, cu ale sale tendinţe dictatoriale, pune în pericol democraţia şi viitorul României.”.

În ceea ce privește bugetul pe anul în curs, deputatul Ionuș Simionca spune că ”este un buget nerealist, bazat pe încasări supradimensionate şi pe cheltuieli îndreptate spre consum, nu spre investiţii şi dezvoltare”.