Ionuț Simionca (PMP): ”Brutalitatea este inacceptabilă. Toți vinovații treuie identificați și trași la răspundere”

Președintele Partidului Mișcarea Populară filiala Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, este de părere că toți cei implicați în incidentele izbucnite în timpul mitingului Diasporei ar trebui identificați și trași la răspundere, indiferent din ce categorie fac parte.

”Am urmărit repetat imaginile înregistrate la mitingul Diasporei, implicit pe cele oficiale ale Jandarmeriei. Condamn cu fermitate acțiunile agresive ale unor provocatori și ,,ultrași” profesioniști, al căror scop a fost acela de a deturna semnificația protestului pașnic.
În loc să se aleagă soluția izolării și extragerii din mulțime a provocatorilor, Jandarmeria a recurs la folosirea gazelor lacrimogene și la intervenția brutală împotriva întregii mulțimi protestatare, împotriva tuturor participanților. Această brutalitate este inacceptabilă și, în opinia mea, ea trebuie pedepsită” a postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud.

În opinia parlamentarului bistrițean, ”cei care au rănit jandarmi aflați în exercițiul funcțiunii trebuie identificați și pedepsiți pentru aceasta cu pedepsele maxime prevăzute de lege. Tot așa însă, trebuie identificați și cei care au dispus, la ordin politic, ca jandarmii să îi „gazeze” și să îi bată pe cei care protestează pașnic și legal împotriva unei guvernări distrugătoare pentru România”.

Ionuț Simionca a mai adăugat: ”Dacă există jandarmi care au acționat pe cont propriu, Jandarmeria trebuie să se dezică de propriii bătăuși și brute, care nu aplică, ci încalcă legea, care nu înțeleg că trebuie să-i apere și să-i protejeze pe cei nevinovați”.

Deputatul bistrițean solicită forțelor de ordine ”să respecte Constituția României și legislația întocmai, să-i protejeze și apere pe cetățenii acestei țări, să asigure drepturile și libertățile fundamentale ale acestora, iar toți cei vinovați să răspundă, indiferent dacă poartă sau nu o uniformă, dacă sunt civili sau militari”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.