Ionuţ Simionca (PMP): Pensiile speciale, o anomalie! Trebuie calculate în funcţie de contributivitate

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în Consiliul Executiv Naţional PMP s-a decis depunerea unui proiect de lege împotriva pensiilor speciale, care are în vedere eliminarea acestora, întrucât sunt considerate un furt din banul public. 

 

Potrivit deputatului Simionca, pensiile speciale sunt o anomalie în sistem, astfel că trebuie îndreptat Codul administrativ.

„Nu-i nimic special în a merita o pensie pentru care munceşti. (…)  Oamenii muncesc, dar este o anomalie, o disfuncţionalitate în sistem. (…) Dacă s-ar fi calculat în actuala configuraţie, 58.000 de cetăţeni din România trebuiau să se încadreze în aceste pensii speciale, din 1989 până azi. Eu şi colegii mei din PMP lucrăm la o propunere legislativă prin care să reparăm această problemă. Nu puteam să ne întoarcem cu spatele sau ne facem că nu vedem probleme pe care le-a adus acest Cod administrativ”, a declarat deputatul bistriţean.

Simionca a subliniat că  primarii sunt cetățeni ca oricare alții și nu există niciun motiv pentru a fi tratați preferențial, astfel că şi pensiile acestora trebuie calculate în funcție de contributivitate.

„Domnii primari nu trebuie să se simtă jigniţi sau ofensaţi. Ei merită pensii pentru ceea ce muncesc. Dar nu pensii speciale. Nu poate nimeni să-i compromită pe primari şi să-i facă oarecum datori pentru că le face o favoare. Nu le face nicio favoare dacă primesc o pensie de drept. Dar pensiile trebuie date sau trebuie calculate pe parte de contributivitate”, a spus Ionuţ Simionca.

Deputatul bistriţean a mai adăugat că se va folosi același raționament pentru toți cei incluşi în categoria pensiilor speciale, inclusiv pentru parlamentari. Acesta a precizat că este nedrept pentru toți pensionarii să existe pensii speciale şi că în afară de veterani, nimeni nu trebuie să aibă drepturi speciale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.