Decizie bombă a organizației Pro România Bistrița-Năsăud! După ce au ieșit recent într-o conferință comună cu liderii PSD Bistrița-Năsăud și ALDE Bistrița-Năsăud, în care s-a anunțat încheierea unei alianțe pentru alegerile locale, liderii organizației județene a partidului lui Ponta s-au răzgândit: intră separat în lupta electorală. Totuși fac o mică excepție în ceea ce îl privește pe Radu Moldovan, liderul PSD care va candida pentru încă un mandat în fruntea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pe care cei din Pro România îl vor susține. 

 

Echipa de conducere a organizației județene a Pro România a decis să anunțe în mod oficial că, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, nu a fost semnat, nu este semnat protocol de colaborare electorală cu PSD și ALDE, așa cum a fost anunțat în presă, transmite conducerea Pro România Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.

Decizia de-a merge pe liste separate a fost luată în cadrul unei ședințe de lucru a organizației județene desfășurată vineri, 21 februarie. În urma dezbaterilor, Biroul Judetean de conducere al   Pro România BN (compus din toți președinții de organizații locale și coordonatorii județeni)  a decis să respingă adoptarea și semnarea protocolului de colaborare electorală cu PSD și ALDE, așa cum a fost propus săptămâna trecută la sediul PSD Bistrița-Năsăud.

Motivele care au stat la baza luării acestei decizii sunt:

– viziunea noastră referitoare la politicile publice aplicabile în administratia locala, nu poate fi exprimată liber în cadrul unei alianțe.

– promisiunea noastră încă de la constituirea echipei Pro România Bistrița-Năsăud  a fost să fim trasparenți în toate deciziile  politice, lucru imposibil într-o alianță.

– în momentul de față,  Pro România este singurul partid care a elaborat un Program politic pentru următorii patru ani, cu 10 măsuri despre care avem siguranța că pot readuce echilibrul românilor„, se precizează în documentul citat.

Totodată, se arată că, formațiunea condusă în Bistrița-Năsăud de Grigore Timoce  a hotărât, cu majoritate de voturi, sprijinul și susținerea pentru candidatura uninominală a președintelui Emil Radu Moldovan, dar că, va depune o listă separată pentru consilierii județeni.

În ceea ce privește primăria municipiului Bistrița, PRO România transmite că va avea  candidat propriu, dar nu se precizează dacă este vorba despre cel anunțat înainte de posibila alianță cu PSD și ALDE, Bianca Pintea.