Județul Bistrița-Năsăud se află sub o nouă avertizare meteorologică Cod galben

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări Cod Galben și chiar Cod portocaliu de manifestări de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Județul Bistrița-Năsăud se află sub avertizare COD GALBEN, valabilă în intervalul marți, 4 iunie, ora 10:00 – miercuri, 5 iunie, ora 03:00. În cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp”, arată meteorologii.

În ceea ce privește avertizarea Cod portocaliu, aceasta cuprinde mai multe județe, în special din zona Moldovei, fiind vizare fenomene precum ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea este valabilă în intervalul 4 iunie, ora 10:00 – 04 iunie, ora 21:00.

În Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, mai arată ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.