La Bistrița, un investitor privat își dezvoltă afacerea din domeniul medical. Vrea să construiască cea mai mare policlinică din România

Municipiul Bistrița continuă să se dezvolte în ceea ce privește investițiile private în domeniul Sănătății, asta deoarece în oraș se va construi un nou centru medical, mai exact cea mai mare policlinică privată din România.

Investiția aparține celui care de-a lungul anilor a dezvoltat sistemul medical privat în Bistrița prin înființarea unei clinici și a unei policlinici care să vină în sprijinul pacienților cu servicii la cele mai înalte standarde. Este vorba despre dr. Gavrilaș Mureșan, în portofoliul său de investiții figurând Clinica Sanovil și Policlinica Nouă Sanovil. În plus, în prezent, același investitor construiește și un complex de recuperare medicală și îngrijiri paliative, imobil situat pe strada Tudor Jarda, în apropierea Clinicii Sanovil din Viișoara.

Cel mai nou proiect al dr. Gavrilaș Mureșan, care va fi pus în practică pe strada 1 Decembrie, prevede construirea unui centru medical, ce va avea o suprafață de două ori mai mare decât cea a policlinicii din apropiere. Practic, potrivit investitorului, aceasta ar putea fi cea mai mare policlinică privată din România.

E un centru medical în extinderea Policlinicii care va fi cam dublu față de cât e policlinica. Vorbim de aproximativ 3.000 de metri pătrați de spații medicale, noul centru urmând să cuprindă și secția noastră de Radiologie și Imagistică Medicală și este posibil să facem și radioterapie și, ca noutate, pentru fiecare specialitate vor fi câte două cabinete medicale, astfel încât pacientul să poată să își aleagă medicul și să reducem timpii de așteptare. Vor fi aproximativ 30 de cabinete medicale în toate specialitățile, atât în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, cât și în afara unui astfel de contract. Dacă adăugăm și cele care sunt în prezent, în final vor fi în jur de 45 de cabinete medicale. Va fi una dintre cele mai mari, dacă nu chiar cea mai mare policlinică privată din România. Nu cred că are Regina Maria, care e cel mai mare prestator, o policlinică așa de mare” a declarat dr. Gavrilaș Mureșan.

Lucrările la noul centru medical au fost deja demarate, construcțiile existente pe terenul situat pe strada 1 Decembrie au început să fie demolate, iar estimările arată că până la finalul anului viitor, cel târziu începutul anului 2020, acestea se vor încheia și noul centru medical va fi funcțional.

Dr. Gavrilaș Mureșan a precizat că există posibilitatea ca noul centru să ofere și servicii de radioterapie și chiar de chirurgie intervențională cardiovasculară. ”Se extinde secția noastră de Radiologie și Imagistică Medicală și e posibil să facem și radioterapie la un anumit nivel. Noi ne pregătim din punct de vedere al construcției, dar o să vedem pe parcurs. În gând am acest lucru. Va fi și medicină intervențională. Ne gândim și la varianta pe cardiologie intervențională” a mai adăugat dr. Gavrilaș Mureșan.

Proiecte similare de înființare a unor noi servicii pentru bistrițeni, respectiv de radioterapie și chirurgie intervențională, există și la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, însă, dr. Gavrilaș Mureșan consideră că toate acestea vor fi în beneficiul pacienților: ”Unde sunt două este mai bine pentru pacienți. Pacientul nu are decât de câștigat dacă există posibilitatea să aleagă. Pacienții din Bistrița au această posibilitate de 10 ani și ei știu cât de bine este să poată să aleagă între privat și serviciile de stat”.

Clădirea noului centru medical va avea un regim de înălțime S+P+3E+ER, cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Prin proiect se vor înființa 100 de noi locuri de muncă.

FOTO: www.sanovil.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.