Se refac marcajele rutiere pe drumurile din Bistrița-Năsăud (VIDEO)

Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere, administratorii drumurilor din județul Bistrița-Năsăud, fie că este vorba despre drumuri naționale sau județene, au demarat acțiunile de refacere a marcajelor rutiere, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, pe toate sectoarele de drum pe care nu au existat astfel de marcaje, lucrările sunt în plină desfășurare sau vor fi executate în perioada imediat următoare.

Potrivit legislației rutiere, ”marcajele rutiere servesc la organizarea circulaţiei, la avertizarea sau la îndrumarea participantilor la trafic si pot fi folosite de sine stătător sau în asociere cu alte mijloace de semnalizare rutieră, a caror semnificaţie o completează, dublează sau precizează”. Marcajele rutiere au, de obicei, culoarea albă. Cele temporare sunt galbene.

Lucrări se execută în prezent pe mai multe tronsoane ale DN 17, drum care leagă Transilvania de Moldova.

Refacerea marcajelor rutiere pe DN 17!

Publicată de Ionut Timoce pe Vineri, 9 Noiembrie 2018

Reamintim că, în toamna anului trecut, o firmă care a executat lucrări pe DN 17, pe tronsonul Bistriţa – limită judeţ Cluj, a fost amendată de Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, cu aproximativ 7.000 de lei, pentru că nu a realizat și marcajele rutiere, iar lipsa acestora poate duce la producerea unor grave accidente rutiere.

Judeţul Bistrița-Năsăud este străbătut de o reţea de drumuri cu o lungime totală de 1.581 km, din care drumurile naționale măsoară o lungime de 321 km, drumurile judeţene 754 km, iar drumurile comunale 506 km. Principalele drumuri naţionale care traversează judeţul Bistriţa-Năsăud sunt: DN17 , DN15A, DN 17D și DN17C.

SURSA VIDEO: INFO Trafic Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.