Liberalul Ioan Turc: ”20.000 de contribuabili din Bistrița-Năsăud, afectați de inepția conducerii ANAF!”

Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, s-a arătat nemulțumit de situația privind deciziile de impunere emise de Agenția Națională de Administrare Fiscală și cere anularea acestora prin amnistierea sumelor percepute retroactiv. 

În opinia liberalului bistrițean, ”deciziile de impunere emise de către ANAF pentru anii 2014-2015 au creat un val de revoltă printre români. Finanțele susțin că avalanșa de impuneri retroactive e cauzată de actualizarea programelor informatice ale instituției. Este o scuză penibilă care vădește harababura din sistemul fiscal, dereglat constant de incompetența și clientelismul guvernanților”.

Ioan Turc consideră că această decizie este o nedreptate pentru cetățenii țării. ”Domnule ministru Teodorovici, cum este posibil ca un om susținut de banii copiilor plecați în străinătate să fie obligat să plătească, pentru o dobândă de 10 lei, o asigurare retroactivă de sănătate de 348 de lei? (raportată la salariul minim, venit pe care el nu l-a avut). Acum dați din colț în colț, încercând să dregeți situația. Prin acțiuni iresponsabile de acest gen, le creați suferințe inutile românilor și transformați statul într-un simplu arendaș fără scrupule”, spune Turc.

Potrivit liberalului, numai în județul Bistrița-Năsăud ar exista aproape 20.000 de contribuabili afectați de ”inepția conducerii ANAF”, după cum afirmă Ioan Turc. Liberalul solicită anularea deciziilor: ”Anulați de urgență această decizie stupidă prin amnistierea sumelor percepute retroactiv și cereți-vă scuze!”, a mai completat Turc.

De menționat este faptul că Guvernul a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se propune anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente acestor contribuții. Un document care atestă acest lucru a ajuns la toate primăriile din țară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.