Liberalul Ioan Turc: ”Domnilor de la PSD, din cei 253.000 de lei sifonați prin plăți fictive, reparați odată ceea ce v-am semnalat!”

Președintele organizației Bistrița-Năsăud a Partidului Național Liberal, Ioan Turc, a criticat faptul că administrația locală nu a ținut cont de o solicitare mai veche a acestuia privind efectuarea unor reparații la locurile de joacă destinate copiilor, lucrări menite să ofere siguranța acestora. Turc consideră că astfel de lucrări trebuie efectuate în regim de urgență.

Primăvara readuce în parcul central al Bistriței mulți copii, locurile de joacă urmând să devină neîncăpătoare. Din păcate, pericolul unor accidentări pentru cei mici rămâne cât se poate de real. Anul trecut, am cerut Primăriei, în repetate rânduri, scoaterea sau, în cel mai rău caz, îngroparea bordurilor care perimetrează locul de joacă din partea de sus a parcului. Am solicitat și repararea toboganului stricat din zona de sus, fără vreun rezultat” a scris pe pagina personală de pe o rețea de socializare liberalul Ioan Turc.

Acesta s-a arătat revoltat de faptul că administrația locală nu a luat niciun fel de măsură în acest sens și a criticat rezultatele unui raport făcut public de Curtea de Conturi, în care se arată că, prin Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița s-ar fi realizat ”plata unor lucrări facturate și neexecutate la spațiile de joacă din municipiul Bistrița. Prejudiciul în acest caz se ridică la 253.000 de lei”.

În aceste condiții, Ioan Turc mai precizează ”domnilor de la PSD, din cei 253.000 de lei sifonați prin plăți fictive pentru lucrări neefectuate la spațiile de joacă (conform Curții de Conturi), reparați odată ceea ce v-am semnalat!”.

Anul trecut, în urma sesizării liberalului Ioan Turc privind situația din Parcul Municipal, o comisie a Primăriei Bistrița condusă de viceprimarul Cristian Niculae a efectuat o verificare în teren, prilej cu care s-a verificat și starea echipamentelor de joacă amplasate în această zonă. La acea vreme, viceprimarul a precizat că ”echipamentele de joacă sunt în parametri normali, iar acolo unde uzura cere, am discutat deja și se va interveni în cel mai scurt timp”. 

Precizăm că în zilele de sâmbătă și duminică, datorită temperaturilor ridicate și activităților organizate în Parcul Municipal, acesta s-a dovedit a fi neîncăpător pentru numărul mare de bistrițeni care au ales să se relaxeze în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.