Pe clădirea Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi construit un heliport

Pe clădirea Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi construit un heliport, investiția urmând să fie susținută din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, potrivit președintelui Emil Radu Moldovan. 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a semnat, sâmbătă, un contract de finanțare care prevede reabilitarea, extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județen de Urgență Bistrița. Însă, potrivit autorităților județene, acest proiect este direct legat de construcția unui heliport pe clădirea unității medicale, întrucât cele două investiții vor fi conectate între ele printr-un lift de mare viteză. Astfel, pe lângă proiectul pentru care finanțarea deja există, cel de la UPU, se va merge și cu proiectul privind amenajarea heliportului, investiție care, în cele din urmă, va fi realizată cu fonduri alocate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

”În completarea proiectului cu fonduri europene de extindere, modernizare și dotare a UPU-SMURD, Consiliul Județean va finanța integral din bugetul propriu, cu aproximativ 1,7 milioane euro, construcția heliportului. La nivel național s-a luat decizia de a limita din punct de vedere financiar, la 1,5 milioane euro, proiectele depuse, lucru care ne-a pus în situația să trebuiască să cofinanțăm extinderea UPU cu 1,2 milioane euro, pe lângă cele 1,5 milioane de euro pe care le primim prin Programul Operațional Regional. Astfel, în aceste condiții nu mai putem depune proiectul pentru heliport, așa că CJ va face o investiție totală de 2,9 milioane euro – 1,2 milioane de euro pentru UPU și 1,7 milioane de euro pentur heliport. Prin construcția heliportului se vor reduce consistent timpii de transfer și preluare a pacienților în stare gravă”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.