Un cal din rasa Lipițan, crescut la Herghelia Beclean din județul Bistrița-Năsăud, a fost desemnat campion mondial la categoria ”Cai de 5 ani”, în cadrul Campionatului Mondial de Cai Tineri pentru Atelaje ce s-a desfășurat în Ungaria. 

Faceți cunoștință cu noul campion mondial la categoria ,,Cai de 5 ani” – armăsarul NEAPOLITANO XXXI-42 de rasă Lipițană, născut și crescut la Herghelia Beclean, condus cu măiestrie, dragoste și grijă de sportivul Clubului Hipic ”Romsilva”, ing. Roland Varga, care a fost ajutat de secundul Leon ONIȘOR”, au scris reprezentanții Romsilva Herghelii de cai, pe pagina oficială de pe o rețea de socializare.

Echipa care a reprezentat Regia Națională a Pădurilor- Romsilva și Federația Ecvestră Română a câștigat duminică, 8 septembrie, pentru România, titlul de Campion Mondial la categoria ”Cai de 5 ani”, în cadrul Campionatului Mondial de Cai Tineri pentru Atelaje – organizat de Federația Ecvestră Internațională în perioada 4-8 septembrie, la Herghelia de Stat Mezohegyes din Ungaria. La competiție au participat echipe și cai din 10 țări, cu mari tradiții în creșterea raselor culturale și în sportul ecvestru.

Potrivit Romsilva Herghelii de cai, ”performanța este unică pentru sportul ecvestru românesc și reprezintă validarea unui amplu și complex proiect de perfecționare genetică și de punere în valoare a nucleului de rasă Lipițană, derulat de Romsilva prin Direcția de Cai de Rasă, la Herghelia Beclean – singurul loc din lume unde este crescut în mod sistematic Lipițanul colorat ( cu roba neagră și murgă)”.

FOTO: Romsilva Herghelii de cai