Luni, 20 august, prima probă a examenului de bacalaureat sesiunea de toamnă

Absolvenții de liceu din Bistrița-Năsăud care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior mai au o șansă, la examenul de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2018, care începe luni, 20 august.

Prima probă scrisă, cea laLimba și literatura română, va avea loc pe 20 august. În următoarea zi, pe 21 august se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă, iar pe 22 august va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă va fi susținută pe 23 august, fiind vorba despre proba la alegere a profilului.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, primele rezultate vor fi afișate pe 1 septembrie.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, au fost înființate două centre de examen pentru probele scrise: la Colegiul Național Andrei Mureșanu și la Colegiul Tehnic Infoel. În ceea ce privește probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2018, acestea se vor susține la Colegiul Tehnic Grigore Moisil.

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, în Bistrița-Năsăud s-au înscris 2.166 de candidați, dintre care 242 din promoțiile anterioare. Rata de promovare a fost de 71,54%. Șase absolvenți de clasa a XII-a au obținut media 10 la examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.