Un tânăr de 24 de ani a fost salvat din ghearele morții de un pompier militar aflat în timpul liber, care a oprit la locul producerii unui accident rutier pentru a acorda primul ajutor victimelor. 

Accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 05:15, pe DN 17, pe raza localității Tureac din Bistrița-Năsăud. În accident au fost implicate un microbuz și un autoturism care au intrat în coliziune, iar în urma impactului trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care una se afla în stare gravă, inconștientă și încarcerată.

La locul accidentului au fost direcționate mai multe echipaje de intervenție, fiind vorba despre echipaje de prim ajutor și de terapie intensivă mobilă, dar și un echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU B-N, Marius Rus, ”în accident au fost implicate 3 persoane (două se aflau în microbuz și una în autoturism – încarcerată ). Printre primele mașini din trafic oprite la locul accidentului se afla și un coleg de la Garda de Intervenție Prundu Birgaului care a intrat în autoturismul implicat în accident și i-a acordat șoferului primul ajutor până la sosirea echipajelor din tura de serviciu. Bărbatul în vârstă de 24 de ani era prins între volan, scaun și bord astfel că echipajul de descarcerare a fost nevoit sa îndepărteze mai multe elemente de caroserie pentru a asigura accesul complet și extragerea victimei. Bărbatul era inconștient, dar echipajele medicale au făcut eforturi susținute pentru a-i menține funcțiile vitale. După extragere a fost predat echipajului de terapie intensiva mobilă SMURD”.

În urma cu puțin timp, pe raza localității Tureac, în urma unui accident rutier, un bărbat în vârstă de 24 de ani a rămas captiv între fiarele contorsionate ale autoturismului pe care îl conducea.În accident au fost implicate trei persoane ( două în microbuz și una în autoturism – încarcerată ). Printre primele mașini din trafic oprite la locul accidentului se afla și un coleg de la G.I.S. Prundu Bîrgăului, plutonier Ionuț Rusu, care a intrat în autoturismul implicat în accident și i-a acordat șoferului primul ajutor până la sosirea echipajelor din tura de serviciu. Bărbatul – în vârstă de 24 de ani – era prins intre volan, scaun și bord, astfel că echipajul de descarcerare a fost nevoit să îndepărteze mai multe elemente de caroserie pentru a asigura accesul complet și extragerea victimei.Bărbatul era inconștient, dar echipajele medicale (TIM, EPA și SAJ) au făcut eforturi susținute pentru a-i menține funcțiile vitale. După extragere a fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD.Celelalte două persoane implicate în accident au fost evaluate din punct de vedere medical, prezentau excoriații și leziuni ușoare, au refuzat transportul la spital.#POMPIERII #ISUJBN #GISPRBG #accident #Tureac

Publicată de ISU Bistrița – Năsăud pe Sâmbătă, 29 Septembrie 2018

În ceea ce privește celelalte două persoane implicate în accident, acestea au fost evaluate din punct de vedere medical, prezentau excoriații și leziuni ușoare, dar au refuzat transportul la spital.

Polițiștii bistrițeni efectuează cercetări pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

FOTO/VIDEO: ISU B-N