Mai multe unități de învățământ din municipiul Bistrița beneficiază sau urmează să beneficieze de lucrări de reabilitare și modernizare cu ajutorul fondurilor europene și a celor guvernamentale, valoarea acestora depășind 100 de milione de lei. 

Potrivit viceprimarului municipiului Bistrița, Cristian Niculae, în acest moment sunt în derulare trei proiecte de investiții majore în domeniul educațional, cu un buget total de 34,4 milioane lei. Este vorba despre lucrări la:

  • Liceul de Muzică „Tudor Jarda” (proiect în valoare totală de 9,5 milioane lei, care prevede reabilitarea și modernizarea unității de învățământ. Lucrările sunt în plină execuție, în acest moment executându-se lucrări la șarpantă);
  • Grădinița numărul 2 de pe strada Nicolae Bălcescu (proiect în valoare totală de 5,2 milioane lei, unde se lucrează la finisajele interioare);
  • Școala Gimnazială „Lucian Blaga” (proiect în valoarea totală de 19,7 milioane lei, lucrările urmând să înceapă în curând).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, tot la capitolul infrastructură educațională sunt în procedură de achiziție publică alte trei proiecte ce presupun reabilitarea și modernizarea altor unități de învățământ, valoarea totală a investițiilor fiind de 68,7 milioane lei. Astfel, este vorba despre:

  • Școala Gimnazială Nr. 1 – proiect în valoare totală de 18,1 milioane lei;
  • Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” – proiect în valoare totală de 30,1 milioane lei;
  • Școala Gimnazială Nr. 4 – proiect în valoare totală de 20,5 milioane lei.