Managerii instituțiilor culturale din Bistrița-Năsăud, supuși evaluării

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va înființa o comisie de evaluare care să analizeze activitatea managerilor instituțiilor culturale din subordine. Proiectul de hotărâre care prevede înființarea acestei comisii va fi dezbătut în ședința ordinară a CJ B-N, programată pentru data de 28 februarie. 

În subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud se află trei instituții culturale: Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud. Conducerea acestor instituţii este asigurată de către un manager, angajat prin concurs de proiecte de management și supus anual unei evaluări. Astfel, Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” este condusă de Ioan Pintea, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud de Gavril Țărmure, iar Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud de către Alexandru Gavrilaș.

Cei trei manageri ai instituțiilor culturale sunt supuși anual unei evaluări pentru a se verifica ”modul în care au fost realizate obligaţiile asumate de fiecare manager prin contractul de management, în raport cu resursele financiare alocate, precum şi prin analizarea proiectelor realizate în cadrul programelor propuse după caz, altele decât cele din programul minimal și cu respectarea legislației în vigoare” arată Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care trebuie să înființeze o comisie care să se ocupe de evaluare.  În acest sens, în ședința ordinară programată pentru data de 28 februarie, pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre care  prevede constituirea comisiei de evaluare.

Din comisie vor face parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud şi specialişti din domeniul de activitate al fiecărei instituţii.

Contractele celor trei manageri sunt valabile fie până în anul 2020 (Ioan Pintea, Gavril Țărmure), fie până în 2022 (Alexandru Gavrilaș), dar activitatea lor este evaluată anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.