”Urbanismul Bistriței, încotro?” Dezbatere publică organizată de un ONG

Modul în care s-a construit la Bistrița a stârnit, de-a lungul anilor, o serie de controverse, diferite investiții, fie din sectorul public, fie din cel privat fiind criticate de cetățeni sau organizații non-guvernamentale. Din acest motiv, la Bistrița se va organiza o dezbatere publică, tema principală fiind urbanismul din oraș. 

Asociația Bistrița Civică organizează o dezbatere publică pe tema urbanismului din municipiul Bistrița.

Organizatorii dezbaterii publice susțin că ”în ultimii ani la Bistrița s-au constatat tot mai multe încălcări ale legislației în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului. Au apărut numeroase construcții care nu respectă principii elementare de urbanism precum regimul de înălțime, aliniamentul, gradul de ocuparea al terenului, parcări inusficiente la locuințele colective, cromatica, distanțele față de clădiri/proprietăți învecinate sau extinderea zonelor de locuit în extravilan”. 

Asociația Bistrița Civică mai susține că ”există o tendință de „agresare” a zonelor cu locuințe individuale sau din zone protejate. Se creează disconfort pentru proprietarii/ locuitorii din vecinătatea acestor noi construcții, se supraîncarcă rețelele de utilități din zona respectivă sau a traficului auto sau pietonal. Nu putem rămâne indiferenți la viitorul dezvoltării orașului nostru!”

Bistrițenii sunt invitați să participe la dezbatere în număr cât mai mare, scopul acesteia fiind de a găsi ”cauzele acestei stări de fapt și soluțiile pentru a stopa nerespectarea legislației din domeniul urbanismului și amenajării teritoriului”.

Potrivit organizatorilor, au confirmat participarea la dezbatere reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania și ai Registrului Urbaniștilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Totodată, Asociația Bistrița Civică a lansat invitația de a participa la dezbatere și reprezentanților administrației publice locale (primar, viceprimar, secretar al municipiului, arhitectul șef al municipiului, reprezentanți ai Serviciul Urbanism; Arhitectul șef al județului) precum și reprezentanților din instituțiile publice deconcentrate.

Dezbaterea va avea loc marți, 26 februarie, de la ora 17:00, în Aula Magna a Extensiei Bistrița a Universității Babeș Bolyai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.