Marcel Vela, anunțul zilei: ce prevede Ordonanța Militară nr. 10. Noi REGULI după relaxarea măsurilor

ORDONANȚA MILITARĂ NR 10 // Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat, luni, o nouă ordonanță militară. Sunt noi intervale orare pentru persoanele trecute de 65 de ani. În plus, mai multe zboruri rămân în continuare suspendate, scrie realitatea.net

Iată principalele declarații ale ministrului:

MAI va este partener, lupta alaturi si pentru dvs. impotriva Covid-19. Obligatiile respectate acum conduc catre o singura concluzie: normalitatea.

O veste buna pentru persoanele care au implinit 65 de ani – circulatia este permisa in afara locuintei in urmatoarele situatii:

– indiferent de intervalul orar, pot circula in afara locuintei pentru: deplasare in interes profesional, tratament medical.

Persoanele care au implinit 65 de ani pot circula in intervalul 7-11 și 19-22.

Masurile se aplica incepand cu data publicatii OM in Monitorul Oficial.

Operatorii economici care comercializeaza alimente si produse de stricta necesitate isi vor organiza programul pentru a facilita si asigura cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani in cele doua intervale orare.

Alta masura – suspendarea unor zboruri catre tari unde au fost deja suspendate cursele: am decis ca va trebui prelungita masura suspendarii catre Spania si din Spania catre Romania pentru 14 zile, incepand de maine. Aceeasi masura e luata si pentru Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia, Iran, in intervalul 2-14 mai inclusiv.

Legat de Italia, incepand cu data de 3 mai, se continua suspendarea initiala, valabila pana pe 14 mai.

Tot aici intra si cele din Franta si Germania, pentru 10 zile, din 5 mai.

Ramane valabila permisivitatea pentru zborurile care efectueaza transporturi de marfa, corespondenta, umanitar sau care asigura servicii medicale de urgenta, servicii tehnice.

Multi m-au intrebat cum va arata relaxarea dupa 15 mai. Va fi graduala. Dupa aceasta data, va trebui sa fim cu atat mai responsabili pentru respectarea regulilor.

MAI nu se va relaxa in aceasta perioada. Sunt sigur ca veti da dovada de responsabilitate, implicare si patriotism.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că o nouă ordonanță militară prin care se va stabili o relaxarea a programului pentru persoanele trecute de 65 de ani va fi prezentată în scurt timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.