Purtarea măștilor de protecție, obligatorie în Năsăud , începând cu 1 mai

Administrația locală a orașului Năsăud a decis ca, începând cu data de 1 mai, toți locuitorii, dar și persoanele aflate în tranzit, să poate măști de protecție, atât în spațiile închise, cât și pe străzi. 

 

Începând cu data de 01.05.2020 se instituie, pentru toți cetățenii orașului Năsăud, inclusiv localitățile componente Lușca și Liviu Rebreanu, precum și pentru cei care tranzitează orașul, măsura obligatorie de purtare a mijloacelor de protecție a gurii și a nasului (măști de protecție, eșarfe sau alte mijloace de protecție) în toate spațiile publice închise și deschise (mijloace de transport public în comun, instituții publice, spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, șantiere, gări, autogări, străzi etc.„, a anunțat, luni, primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

De asemenea, administratorii și deținătorii locațiilor menționate anterior, vor interzice accesul cetățenilor fără mijloacele de protecție menționate. Aceștia vor afișa în locuri vizibile obligativitatea cetățenilor de a respecta măsurile de protecție instituite.

Măsura stabilită are ca scop limitarea răspândirii noului coronavirus, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome ale virusului), persoane care nu cunosc că sunt infectate, dar care pot fi purtătoare și pot răspândi virusul„, a mai precizat primarul năsăudean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.