Memorialul „Ioan Coroban” la handbal, la cea de-a X-a ediție

La finele acestei săptămâni, la Bistrița se va desfășura o nouă ediție a Memorialului ”Ioan Coroban” la handbal, eveniment care va reuni în Sala Polivalentă din municipiu echipe de handbal feminin și masculin de la cinci unități de învățământ din oraș.

Organizatorii celei de-a X-a ediție a Memorialului ”Ioan Coroban” la handbal sunt Comisia Judeţeană de Arbitri Bistriţa – Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Asociaţia Judeţeană de Handbal (AJH Bistrița-Năsăud) și Federația Română de Handbal.

Potrivit organizatorilor, în competiție s-au înscris echipe de handbal feminin și masculin de la cinci unități de învățământ din municipiul Bistrița: Școala Gimnazială nr. 1, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” (nr. 3) , Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” (nr. 5) şi Şcoala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” (nr. 6). Meciurile vor debuta pe 16 februarie, la ora 09:00.

Programul Memorialului „Ioan Coroban” – Olimpiada Gimnaziilor este următorul:

  • 9.00 Școala Gimnazială nr. 6 – Școala Gimnazială nr. 3 (masculin);
  • 9.45 Școalla Gimnazială nr. 6 – Școala Gimnazială nr. 3 (feminin);
  • 10.30 Școala Gimnazială nr. 5 – Școala Gimnazială nr. 4 (masculin);
  • 11.15 Școala Gimnazială nr. 5 – Școala Gimnazială nr. 1 (feminin);
  • 12.00 învinsă joc 1 – învinsă joc 3 (masculin);
  • 12.45 învinsă joc 2 – învinsă joc 4 (feminin);
  • 13.30 meci demonstrativ în memoria lui Ioan Coroban;
  • 14.15 câștigătoare joc 1 – câștigătoare loc 3 (masculin);
  • 15.00 câștigătoare joc 2 – câștigătoare joc 4 (feminin);
  • 16.00 Festivitate de premiere.

Ioan Coroban a fost președintele Colegiului Județean de Arbitri Bistrița-Năsăud. A practicat handbalul de la o vârstă fragedă la CSS Bistrița până la terminarea junioratului. Pentru că nu putea sta departe de sportul pe care l-a îndrăgit atât de mult, a devenit arbitru și în scurt timp a devenit foarte apreciat. A arbitrat competiții de la juniori până la seniori, totalizând 457 de jocuri.

Din dorința de a mai juca handbal cu foștii colegi a organizat întâlniri săptămânale, născându-se astfel ideea constituirii unei echipe de Old-Boys. Mai târziu, aceasta s-a concretizat prin înființarea în anul 2006 a clubului „HANDSPORT’. Din nefericire, nu a reușit să vadă finalizată formarea primelor grupe de copii, plecând mult prea devreme dintre noi, în data 19 decembrie 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.