Militarii bistrițeni căzuți la datorie în Afganistan, comemorați (FOTO)

Militarii Batalionului 812 Infanterie din Bistrița i-au comemorat, astăzi, pe eroii căzuți la datorie în teatrul de operații din Afganistan, fiind vorba despre sublocotenentii post mortem Marius-Florin Sfecheș și Cristian-Petru Filip. Ambii au căzut la datorie pe timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Se împlinesc opt ani de când doi dintre camarazii de arme au căzut la datorie în teatrul de operații Afganistan, dând tot ce au avut mai scump. Au intrat astfel în marea oaste a eroilor neamului. Nu-i putem aduce înapoi și nici nu putem alina suferința familiilor lor. Nici golul pe care l-au lăsat în inimile noastre nu-l putem umple. Ceea ce putem face, ceea ce trebuie să facem, este să îndeplinim o datorie sacră pentru ei, așa cum și ei și-au îndeplinit-o pe a lor: să le onorăm în veci memoria”, a declarat maiorul Ioan Sorin Semeniuc.

Militarii prezenți la ceremonia de comemorare a colegilor au păstrat un moment de reculegere în memoria acestora, după care au participat la slujba de pomenire de la Biserica militară a garnizoanei Bistrița. La slujbă au participat, pe lângă părinții și rudele celor doi eroi comemorați, și comanda unității, cadre militare și militari din cadrul batalionului. 

De asemenea, la Monumentul Eroilor Batalionului 812 Infanterie, ridicat în semn de adâncă recunoștință și respect a celor care și-au făcut datoria cu prețul vieții, s-au depus două coroane de flori din partea militarilor batalionului și a Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități Bistrița.

FOTO: Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.