Ionuț Simionca (PMP): Fermierii români au nevoie de credite ieftine! Nu sunt nici mai leneși, nici mai puțin pregătiți profesional decât fermierii din alte state ale UE

 

Fermierii români au nevoie, ca de aer, de credite ieftine, care să le dea posibilitatea să achiziționeze terenuri agricole, să își extindă producția și să își mărească eficiența, este de părere deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

 

Conform deputatului bistrițean, în acest context, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale trebuie să se asigure că cei peste 155 de milioane de euro aferenți Instrumentului financiar de creditare cu partajarea riscului finanțat din PNDR, dedicați acordării de credite mai ieftine fermierilor și micilor întreprinzători din mediul rural, ajung cât mai repede la cei 1.300 de beneficiari.

La întâlnirea recentă pe care am avut-o cu Phil Hogan, Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, acesta m-a asigurat că instrumentele financiare și accesul la creditare pentru fermieri reprezintă priorități-cheie ale mandatului său. Concret, Phil Hogan a participat, în 13 septembrie a.c., la București, la semnarea acordurilor dintre Fondul European de Investiții şi patru bănci românești pentru accesarea unor credite ieftine și pentru condiții de creditare mai ușoare, orientate către antreprenorii rurali din România„, precizează Ionuț Simionca.

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud arată că autoritățile române au obligația să se îngrijească de punerea cât mai urgentă în practică a acestui tip de creditare și de promovarea creditului agricol ieftin, astfel încât adevărații beneficiari să fie acei fermieri care au cu adevărat nevoie de o gură de oxigen.

Fermierii români nu sunt nici mai leneși, nici mai puțin pregătiți profesional decât fermierii din alte state ale Uniunii Europene. Dați credite ieftine fermierilor români și veți fi uimiți de performanțele lor!„, transmite Simionca, autorităților române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.