Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, vine cu vești importante pentru locuitorii orașului Sângeorz-Băi și în special pentru elevii Liceului Teoretic “Solomon Haliță”. Vicepremierul Daniel Suciu spune că în cursul zilei de astăzi va fi desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea tuturor documentațiilor, expertizelor și a studiului de fezabilitate pentru proiectul privind reabilitarea și modernizarea acestei unități de învățământ. În plus, tot în oraș va fi amenajată și o bază sportivă modernă, investiția depășind două milioane de euro.

”Liceul Teoretic “Solomon Haliță” avea și are nevoie de reabilitare și am promis că voi găsi o soluție. Și am făcut-o! Întrucât nu exista nicio documentație, am preluat la minister, prin Compania Națională de Investiții, cap coadă acest obiectiv și astăzi va fi desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea tuturor studiilor, expertizelor și SF. Dacă existau, era mult mai bine, dar nu mai contează. Ne apucăm de lucru”, a transmis ministrul Daniel Suciu, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare.

Potrivit datelor făcute publice de ministru, vor fi modernizate două corpuri de clădire. ”În primul corp se vor amenaja 11 săli de clasă si 6 laboratoare dotate complet. În al doilea vor fi 9 săli de clasă și un laborator de informatică. Totodată, acesta va fi anvelopat și extins prin mansardare, vor fi reabilitate instalațiile electrice, termice și sanitare”, a mai precizat ministrul Daniel Suciu.

În plus, în plan este și amenajarea unei baze sportive moderne pentru tinerii din orașul Sângeorz-Băi. ”Am mai făcut o promisiune tot pentru tinerii din oraș. Că vor avea o bază sportivă așa cum merită. Am solicitat și primit de la primărie documentația tehnică, iar miercurea viitoare voi aproba indicatorii investiției și voi emite ordinul pentru organizarea licitației”, a mai adăugat Suciu.

Investiția în amenajarea unei baze sportive moderne se ridică la circa 10 milioane de lei (2,2 milioane euro), noua bază urmând să aibă 516 locuri în tribune, vestiare și o clădire administrativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.