În primăvara acestui an, Primăria Bistrița a achiziționat mai multe aparate de taxare pe care le-a amplasat în diferite zone din municipiu, dar care încă nu au fost puse în funcțiune. Însă, în această toamnă ele ar putea deveni funcționale. 

Este vorba despre 14 astfel de aparate care au fost amplasate pe străzile Nicolae Titulescu, George Coșbuc, Alba Iulia, Zimbrului, Crinilor, Ursului, Alexandru Odobescu, Bulevardul Decebal și în Piața Petru Rareș.

Cu toate că parcometrele au fost amplasate încă din luna martie și ne aflăm la începutul lunii septembrie, acestea nu au fost puse în funcțiune, iar șoferii nu le pot utiliza pentru a își cumpăra tichete de parcare. Însă, autoritățile locale speră ca în această toamnă să fie puse în funcțiune noile aparate.

”Noi sperăm ca parcometrele să devină funcționale chiar în această toamnă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști. Întrebat de ce aceste aparate nu au fost puse în funcțiune mai devreme, Mihai Ruști a răspuns: ”A fost o procedură suficient de laborioasă care a necesitat o perioadă mai lungă de timp pentru autorizările necesare și pentru amplasare. Acum suntem în faza în care se va realiza racordarea la rețeaua electrică”.

Aceste aparate vin și cu o noutate față de cele care deja funcționează în oraș. Este vorba despre faptul că se vor putea cumpăra tichete și prin plata cu cardul bancar, dar asta după ce Primăria Bistrița va încheia un contract cu o instituție bancară în acest sens.