Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Bistrița: ”Calitatea actului medical începe de la diagnostic!” (FOTO)

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost inaugurate, luni dimineața, o serie de investiții realizate în cadrul unui amplu proiect care a prevăzut reamenajarea integrală a circuitelor medicale de la parterul unității medicale, inclusiv amplasarea unor echipamente performante de imagistică medicală – CT şi, respectiv, RMN.

La eveniment a luat parte inclusiv ministrul Sănătății, Sorina Pintea, alături de reprezentanți ai unității medicale, medici, reprezentanți ai autorităților județene și chiar politicieni.

Ministrul Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, au inaugurat investițiile realizate atât cu fonduri de la Ministerul Sănătății, cât și de la bugetul CJ B-N.

Lucrările de reamenajare a circuitelor medicale de la parterul spitalului au urmărit reorganizarea spaţiului, în vederea amplasării echipamentului de tomografie computerizată (CT) şi echipamentului de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN).

Sursa de finanţare pentru realizarea circuitelor medicale de la parterul spitalului a fost asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, finanţare în valoare de: 3.197.786,55 lei, iar aparatura medicală, reprezentând RMN-ul şi CT-ul au fost asigurate de către Ministerul Sănătăţii, în cadrul proiectului privind ,,Reforma Sectorului Sanitar- Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar”.

Mă bucur sincer că sunt, astăzi, la Bistrița, pentru că am avut o revelație. Într-adevăr, sistemul medical din România are o șansă pentru că sunt manageri, sunt președinți de consilii județene care înțeleg ce înseamnă sănătatea și, prin urmare, fac ceea ce trebuie. Sănătatea este unul dintre obiectivele prioritare ale Guvernului României și, în afară de majorarea salariilor personalului medical, pe care am simțit-o și am văzut-o cu toții, suntem convinși că este nevoie încă de multe alte lucruri pentru a asigura un act medical de calitate, așa cum ni-l dorim cu toții și așa cum este normal, pentru că am ajuns să discutăm despre normalitate. Dotarea cu aparatură medicală este unul din punctele pe care Guvernul României l-a promovat prin programul de guvernare. Pentru că vorbim de aparatură de imagistică, Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială, a alocat o sumă de 19,8 milioane de euro pentru achiziționarea a 14 CT și a 24 de aparate de RMN. În acest moment avem montate 9 din cele 14 CT și 16 din cele 24 RMN-uri. Par foarte seci aceste cifre, dar până la urmă, calitatea actului medical începe de la diagnostic” a declarat ministrul Sorina Pintea.

În cadrul lucrărilor efectuate la parterul Spitalului de Urgență Bistrița, a fost relocată Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie, pentru a putea fi integrată în Unitatea de Primiri Urgenţe Adulţi. S-a creat un Birou Centralizat de Internări, cu două cabinete de consultaţii, astfel încât pacienţii, indiferent de specialitatea medicală la care se adresează, să se prezinte la spital într-un singur loc. De asemenea, garderoba destinată bolnavilor a fost reamenajată şi reamplasată pe circuitul de acces al pacienţilor în spital. În cadrul aceluiaşi obiectiv de investiţii, a fost reamenajat Laboratorul de explorări funcţionale (EKG şi EEG).

Alte lucrări realizate: sistem de distribuţie a fluidelor medicale; instalaţie de alarmare în caz de incendiu; sistem de climatizare şi ventilaţie; sistem CATV; refacerea integrală a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice; placarea pereţilor cu material cu efect permanent bactericid.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.